Nadat de internationale activiteiten door de COVID-19 maatregelen de afgelopen jaren op een laag pitje hadden gestaan, zijn deze vanaf medio 2022 weer opgepakt. Er zijn mogelijkheden voor internationale verloskunde, onderzoeks- en public health stages, we organiseren jaarlijks een International Week, we faciliteren een minor in Nottingham (Verenigd Koninkrijk) en we hebben docentenuitwisseling met het Karolinska Institutet in Stockholm, Zweden.
Het TOTEMM-project (een Erasmus+ project gericht op diversiteitsbewustzijn) met verloskunde opleidingen uit het Verenigd Koninkrijk (hoofdaanvrager), Italië, Estland en Nederland, is in 2022 succesvol afgerond. In 2023 is gestart met een vervolg van het TOTEMM-project in samenwerking met opleidingen in Tallinn (Estland), Wenen (Oostenrijk), Turku (Finland) en Turnhout (België). Ten slotte wordt er gewerkt aan het inbedden van internationalisering in alle modules van het verloskundig onderwijs in het nieuwe curriculum.
Verloskundige Wetenschap (Midwifery Science) werkt internationaal samen op vele fronten. Een van de onderzoekers is medeoprichter van de IBRAA (International Birth Research and Action Association); tevens is zij lid van de Steering Committee. Zij is tevens lid van de WHO-werkgroep over perinatale en maternale audit namens de ICM (International Confederation of Midwives).
Daarnaast heeft een onderzoeker een aanstelling voor 1 dag per week bij de Western Sydney University in Australië en zijn twee onderzoekers geaffilieerd aan deze universiteit als respectievelijk adjunct fellow en adjunct associate professor.
Een onderzoeker is betrokken bij de evaluatie van continuïteit van zorgverlener in Warwick, Engeland, samen met onderzoekers van de University of Central Lancashire. De samenwerking met onderzoekers in Engeland is versterkt door de aanstelling van een van de senior onderzoekers als hoogleraar Midwifery in Nottingham.