De afdeling Verloskundige Wetenschap kent vele samenwerkingsverbanden in zowel de onderzoekswereld als de verloskundige zorg. Om te beginnen is de afdeling zelf ontstaan als een samenwerkingsverband tussen AVAG en Amsterdam UMC. De onderzoekers zijn gehuisvest bij het Amsterdam Public Health (APH) onderzoeksinstituut, onderdeel van het Amsterdam UMC. Sinds 2012 wordt intensief samengewerkt met de afdeling Huisartsengeneeskunde van VUmc. Beide afdelingen hebben een zeer rijke ervaring met het ontwikkelen van wetenschappelijk eerstelijns gezondheidsonderzoek.
Vanzelfsprekend vindt regelmatig overleg plaats met andere Nederlandse organisaties die verloskundig onderzoek verrichten: Amsterdam UMC, locatie VUmc en locatie AMC, UMC Groningen, Vrouwenstudies – Radboud Universiteit Nijmegen, TNO Kwaliteit van Leven, Nivel, Verloskundig Consortium, Verloskunde Academie Maastricht / AZM en Verloskunde Academie Rotterdam / Erasmus MC, Stichting Perinatale Registratie Nederland, enzovoort.
Een concreet voorbeeld van recente samenwerking is de oprichting van het Midwifery Consortium, dat tot doel heeft om het verloskundig (midwifery) onderzoek in Nederland te stimuleren en waar mogelijk te faciliteren.
Internationaal
Vanuit andere landen wordt met bijzonder veel belangstelling gekeken naar de veranderende verloskundige zorg in Nederland. Omgekeerd kan veel geleerd worden van onderzoek naar zorgmodellen en interventies in het buitenland. Het aantrekken van Eileen Hutton als bijzonder hoogleraar, heeft automatisch bijgedragen aan een bredere blik van de afdeling en extra aandacht voor samenwerking buiten de grenzen. De afdeling Verloskundige Wetenschap werkt samen met diverse buitenlandse universiteiten, waaronder
- McMaster University in Hamilton, Canada (Eileen Hutton)
- University of Western Sydney, Australië (Hannah Dahlen)
- National Perinatal Epidemiology Unit, Oxford (Maggie Redshaw, Rachel Rowe)
De onderzoekers ondernemen bovendien regelmatig studiereizen en leveren bijdragen aan internationale congressen.